HomeR/CMultiWii 328P controller from HK

Comments

MultiWii 328P controller from HK — 22 Comments

  1. Hi,MAJEK
    I am having a problem with my multiwii board. I have connected it to my spektrum radio, downloaded firmware and have everything working correctly on GUI. Throttle moves, GPS finds me on map, mag and horizon move correctly, but I cannot arm motors. I have calibrated all separately from receiver, all run. Have tried various minthrottle commands on config.h.
    Any suggestions to get it to arm?

    Thanks
    Herman

        • Ok, so it looks like you have problems with arming control board, not motors.
          I had the same issue at start;-).
          Problem is in transmitter – all sticks/channels should be calibrated to output full range of signal (1000-2000). In MultiWiiConf you could check how wide the signal range really is (it shows values near bars). To arm or perform other magic sticks combination, output must be below 1100 or above 1900, otherwise nothing will happen.
          Another way of arming is to configure some trasmitter switch connected to AUX input to make ARM in some position.
          If you are brave enough, you could also hack MultiWii.ino (MAXCHECK and MINCHECK defines) to change such thresholds but I don’t recommend it:-)

          • witam. mam ten sam problem. po podalczeniu zasilania sa 4 sygnaly dzwiekowe i nie moge uruchomic obrotow. w jaki sposob zmienic ustawienia uruchomianioa silnikow. wystarczy zmienic paramatry w config.h?
            ps. u mnie wartosci sie mieszcza w granicy od 1100-1900

          • Najlepiej jednak zwiększyć zakres na aparaturze. Jak tego się nie da, to osobiście polecam skonfigurowanie sobie po prostu uzbrajanie i tryby lotu na przełączniku na jakimś wolnym kanale (sam tak mam – jakoś ustawienie drążków w dziwnych pozycjach mi nie pasuje). Ostatecznie można poszukać w kodzie MAXHECK i MINCHECK, ale nie wiem jak to teraz działa, bo do kodu dawno nie zaglądałem (od wersji 2.2).

  2. witam,
    właśnie zakupiłem ten FC. Mam prośbę czy możesz podać link ew. pdf z ustawieniami co i jak do tego FC? Chciałbym ustawić go bardzo dokładnie i stabilnie i nie mieć problemów. Bardzo dzękuję i czekam 🙂

    pozdrawiam
    Maciek

    • Wgrany jest soft do quada, jeżeli chcesz cokolwiek innego (tricopter czy hexakopter), to musisz sam skompilować Multiwii z odpowiednią konfiguracją. I tak polecam tak zrobić, bo do końca nie wiadomo jaka wersja jest tam wgrana. Po ściągnięciu i instalcji Arduino jest to dosyć proste.

      Ja jeszcze nie użyłem tej płytki w kopterze, więc o używaniu w życiu się nie wypowiem, o kopterach też wiem tyle co przeczytałem 🙂

      Co do ustawiania, to jeżeli już zainstalujesz Arduino, to jest tam jakiś ‘przykład’, którym można wyczyścić eeprom, wtedy nowy soft wystartuje z domyślnymi ustawieniami, które podobno wystarczają na początek.

      Co do samego tuningu PID, to znalazłem kilka stron z opisami:
      http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1375728
      http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=5118

      Poza tym nastawy PID zależą silnie od tego jakiem masz regulatory, czy z szybkim softerm czy standardowe, ile waży kopter, jakie silniki itp., więc nie ma tu niestety uniwersalnych nastaw,

  3. Hey,
    I am using this board for my QuadX configuration. all the sensors are working fine and the RC inputs are coming well but there is no output from the board itself. The motors are not running. I tried calibrating the ESC’s which worked fine but once I load the original Program only the motors doesn’t work. Please help me out as soon as possible. Am I missing out anything in conf.

    Tejas

  4. Hi,

    I’m not familiar with this board, but maybe you can help.
    My question is: can the SPI interface of the microcontroller be used somehow?
    As I see, one of the lines is connected to a LED, etc…

    Thank you,
    David

    • Led is connected via 330 Ohm resistor, so it shouldn’t be a problem. At least, you’ll have flashing led during SPI communication 🙂
      Of course it needs also programming.
      But basically this is bare Arduino board with sensors connected through level converter, most pins connected to headers (sometimes multiple times) and with two unconnected CPU pins (error in pcb design?).

  5. Have you got aux3 and aux4 to work? When I got my board, only aux1 registered any input. I recompiled multiwii width aux2 as D12 and it works now but no luck with aux3 and 4… Maybe my board is broken…

  6. Hi,

    May I know how to power-up this board using battery? Which pin? Or I can use 5VDC power supply
    connected to usb port.

    THANKS.

    • You can use any pin labeled with ‘+’ and ground sign, or usb connector.
      It should be powered only from 5V as it doesn’t have voltage regulator and reverse voltage protection as typical Arduino board, so be careful and do not apply higher voltage.

  7. I have a multiwii 328p board. I can only get it to arm when it is connected my usb. I don’t have to start the gui at all (however everything looks fine when I do). I have calibrated the esc’s and it will start up noramlly and run fine ONLY when connected to the usb. If I just plug it into my battery a few moments go by and my motors begin to beep ever few seconds. Any ideas?

Leave a Reply to majek Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *